İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na çalım

Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık yarışının özeti şöyle: Kim daha fazla PKK/HDP'ye yaklaşırsa ve Suriye'deki PKK devletine yeşil ışık...

Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık yarışının özeti şöyle: Kim daha fazla PKK/HDP'ye yaklaşırsa ve Suriye'deki PKK devletine yeşil ışık yakarsa adaylık yarışında o öne çıkar.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu'ndan dem vurması, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'yi 'meşru muhatap' sayması ve Mesud Barzani'ye ekip göndermesi tamamen 2023'teki adaylık yarışıyla ilgili.

Ekrem İmamoğlu'nun da keza İstanbul'daki işini gücünü bırakıp yanına aldığı medyanın popüler figürleriyle Diyarbakır'a çıkarma yapması bu adaylık yarışıyla ilgili.

Kemal Bey de İmamoğlu da 'uluslararası karar vericiler'in işin hangi noktasına dikkat kesildiğini biliyorlar. Bu yüzden ağırlıklı olarak PKK ve HDP'ye sıcak mesajlar yağdırıyorlar. ABD'nin Suriye'deki ortağı YPG'yse, Türkiye'deki ortağı da PKK/HDP'dir. Buna uygun pozisyon alan aday ABD'nin gözüne girebilir, farkındalar.

Bu anlamda Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar