İmamoğlu'na rakip çıktı: Kılıçdaroğlu

Aslında doğru olan Kemal Bey’in partisinin 2023 adayı olması. Bugüne kadar başka partilerde aday arayarak zaten iyice itibar kaybına uğradı. Bakalım Kemal Bey, Meclis kürsüsünden attığı adaylık havasına ne kadar bağlı kalacak?

Bütçe görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir adaylık açıklaması geldi. Salondan yükselen “Cumhurbaşkanı adayı ol” sataşmaları üzerine Kemal Bey “size kim aday olmayacağımı söyledi” dedi. Tabii bu sözler her çevrede Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 2023 adayı olacağı şeklinde yorumlandı.

Sürpriz karşılanan bu açıklamanın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nda şaşkınlıktan daha fazla bir şok etkisi yapması muhtemeldir. Zira İmamoğlu, CHP’nin adayı olarak kendisini 2023’e hazırlamaya başlamış ve “Ya kanal ya İstanbul” sloganlı kampanyasıyla da adaylık çalışmalarına start vermişti. Hatta son günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast iddiaları üzerine “oda tv” gibi mecralarda “İmamoğlu’na suikast” haberleri yaptırarak kendini parlatıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar