HDP'yle kol kola Kuvayi Milliyecilik oynuyorlar

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (16.03.2022)''HDP'yle kol kola Kuvayi Milliyecilik oynuyorlar'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki gün süren Diyarbakır ziyaretinde "Kızılderili soykırımı"nı gündeme getirip "Türkiye'nin de kirli tarihiyle yüzleşmesi gerektiği" yönündeki sözleri MHP lideri Bahçeli'nin tepkisini çekmişti. Bahçeli "Kılıçdaroğlu mertse ağzında ıslanan baklayı çıkarsın da görelim. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin Türk milleti kimden, neden özür dileyecek? Nedir senin meselen" diye sormuştu?

Yanıt gecikmedi; Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli'ye cevap verdi. Tabii, Diyarbakır'da sarf ettiği iddia edilen sözlerine bir açıklık getirmedi. "Kılıçdaroğlu hamasete kaçtı" demek daha doğru olur.

Zira vatanın kutsallığından, bayrağımızın yüceliğinden bahsettikten sonra Kılıçdaroğlu "Bizim dokumuzda Kuvayi Milliye ruhu var. Ben Türkiye'nin her noktasına giderim, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin" diyerek Bahçeli'yi geçiştirmeye çalıştı.

CHP'nin yakın zamana kadar doğu mitinglerinde Türk bayrağı bile kullanamadığı sır değil. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mayıs 2011'deki Hakkari'deki mitinginde tek bir Türk bayrağı yoktu. CHP 2011 ve 2014'teki Diyarbakır, Tunceli ve Hakkari'de mitinglerini PKK'nın "Türk bayrağı" yasağına uyarak gerçekleştirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak yaptığı muhalefet partileriyle beraber terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye "özerk statü" sözü verdiği de gizli saklı değil, herkesin malumu. Kimse kusura bakmasın, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi getirdiği bugünkü nokta "Kuvayi Milliye" ruhunun yakınından bile geçmiyor. Kılıçdaroğlu, "Kuvayi Milliye" ruhuna az biraz sahip olsaydı Türkiye'nin bölünmesi programını temsil eden PKK uzantılı HDP'yle bu kadar yakınlık kurmazdı, kuramazdı. HDP'yle kol kola girip Kuvayi Milliye'den bahsetmek biraz abesle iştigal etmeye benziyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar