HDP’yle gizli ittifakın niteliği üzerine

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıyla yapılan işbirliğinin karşılığı ne olabilir? CHP, HDP’ye hangi vaatlerde bulundu? HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, İstanbul ve Ankara adayları Ekrem...

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıyla yapılan işbirliğinin karşılığı ne olabilir? CHP, HDP’ye hangi vaatlerde bulundu? HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, İstanbul ve Ankara adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı tehdit edecek cüreti nereden buluyor? Temelli, hangi gizli anlaşmadan cesaret alarak böyle yüksek perdeden tehdit ve şantaja girişebiliyor? 

Denilebilir ki, şu kadar belediyeye bu kadar HDP’li CHP listelerinden sokulacak, şu makam şu mevki HDP’ye verilecek! 

İş bu kadar basit değil. Ne iktidar partisi üç beş belediye daha kazanmak için bu seçimlere giriyor, ne de CHP ve HDP ittifakı, bu seçimleri salt belediye seçimleri olarak görüyor. 

31 Mart bir beka seçimi olduğuna göre gizli anlaşmalarla HDP’ye vaat edilen de ülkenin bekasından daha azı değildir. Erdoğan’ı zayıflatma, düşürme karşılığında ülkenin bekasını veriyorlar; HDP’ye bekayı verip Erdoğan’dan kurtulmak istiyorlar.    

Sevgili Mehmet Barlas’ın önceki günkü yazısı söz konusu e

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar