HDP'yi temize çekmek mümkün değil

CHP'nin başını çektiği muhalefet partileri, HDP'nin eş başkanlarını parti binalarında, bayraklar ve mikrofonlar önünde ağırlayarak, gösterişli basın toplantıları düzenleyerek HDP'yi temize...

CHP'nin başını çektiği muhalefet partileri, HDP'nin eş başkanlarını parti binalarında, bayraklar ve mikrofonlar önünde ağırlayarak, gösterişli basın toplantıları düzenleyerek HDP'yi temize çekeceklerini sanıyorlar.

Sırayla birbirlerini dolaşarak HDP'ye normal bir siyasi parti görüntüsü verebileceklerini düşünüyorlar. HDP'nin terörle bağlantısını gözlerden kaçırabileceklerini sanıyorlar.

Oysa hangi kamuflajı kullanırlarsa kullansınlar HDP'nin PKK'nın direkt kendisi olduğu gerçeğini gizleyemezler.

Yerel seçimlerde yaptıkları ortaklığı gizleyebildiklerini sanıyor ve önümüzdeki seçimlerde de aynı numaranın başarıya ulaşabileceğini hesaplıyorlar.

Devletin durup bu sahtekarlığı izleyeceğini, milletin bu numarayı gözleri kapalı yutacağını umuyorlar.

Fakat evdeki hesap here zaman çarşıya uymaz; gerçek her an muhalefetin kapılarını çalacak. Hesap etmedikleri şekilde HDP'nin PKK'nın direkt kendisi olduğu gerçeği hep önlerine çıkacak.

Kapattıkları sandıkları bir delikten yine PKK başını uzatacak, HDP'nin kendisi olduğunu duyuracak, gösterecek.

Bu kaçınılmaz.

HDP'li vekilleri, belediye başkanlarını, meclis üyelerini tayin eden Kandil'in bizzat kendisidir. Ortada HDP adıyla bir parti vardır ama bu parti KCK'nın alt örgütü olarak konumlandırılmış ve bu hiyerarşiye tabidir.

HDP'nin PKK'yla bağını gizleme diye bir derdi yok ama CHP, İYİ Parti ve diğerleri ne yapacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar