HDP'ye kapatma davası

Burada milletvekillerini, belediye başkanlarını, hatta belediye meclis üyesi ve muhtar adaylarını bile Kandil'in belirlediği bir partiden bahsediyoruz!

HDP'ye kapatma davasının siyasi sonuçları üzerine yoğun bir tartışma sürüyor. Haber duyulur duyulmaz medyanın tek gündemi bu oldu.

CHP'nin bu gelişme üzerine fazlasıyla heyecanlandığını söyleyebiliriz. HDP kapatılsa da kapatılmasa da sürecin CHP'ye yarayacağı düşünülüyor.

İYİ Parti'nin ise pek memnun olduğu söylenemez. Zira rüzgar MHP'den yana esiyor, bu konjonktür en çok MHP'nin işine yaradı. HDP'yle ittifak görüntüsü veren İYİ Parti iyice silikleşti.

Genel olarak muhalefet, bu kapatma davasını bir fırsata dönüştürme arzusuyla bakıyor meseleye. HDP'yi mağdur, iktidarı zafiyet içinde göstererek yol almaya, toplumsal etki üretmeye çalışacaklar.

Yargı'ya kimse 'neden kapatma davası...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar