Ezan tartışması

Yaşanan ezan tartışmasında yeni siyasi mühendislik faaliyetinin ipuçlarını görmek mümkün. Erdoğan karşıtı cepheyi içlere kadar yaymaya-taşımaya çalışıyorlar. Bir tür zemin...

Yaşanan ezan tartışmasında yeni siyasi mühendislik faaliyetinin ipuçlarını görmek mümkün. Erdoğan karşıtı cepheyi içlere kadar yaymaya-taşımaya çalışıyorlar. Bir tür zemin daraltma, adam eksiltme ve safları bölme taktiği. 

Seçim sonrasına dair kimi hazırlıklara da işaret ediyor, bu tartışma. Kurulması planlanan ancak biraz da Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerinde güç kaybetmesine endekslenen yeni partiye şimdiden alan açılıyor, zemin hazırlanıyor. 

Erdoğan’ın yıllardır derleyip toparladığı, millet için oluşturduğu iktidar gücünü ele geçiremeyince bu kez içeriden baltalamaya yöneldiler. 

Zaman içinde görüldü ki, Erdoğan’ı yalnızlaştırma süreci pek de sonuç vermiyor. Erdoğan karşıtı cephe hâlâ etkisiz ve sınırlı. Bu cepheyi kalenin içine kadar yaymak şart oldu! Başka türlü sonuç almak, dışarıdan olası müdahalelerin önünü açmak mümkün değil.

***

Siyasi yelpazede bugün iki ana hat bulunmakta; birincisi Erdoğan’ın te

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar