Evet, bu kez başaramayacaklar

Yalan, hile, yüzsüzlük ve zorbalık... Muhalefete yön veren aklın temel bileşenleri bunlar. Yalan, muhalefet açısından bir düşünme ve siyaset yapma biçimine dönüşmüş durumda.

“Bunda ne var, herkes yalan söylüyor” denebilir. Acele etmeyin, konu bu kadar basit değil. Aklın çalışma biçimi aslında her şeydir; bütün bir gerçekliği ele verir.  

Karşı karşıya olduğumuz tehlike sıradan bir ahlak problemi veya davranış bozukluğu değil. Amaca ulaşmak için her yolu mubah gören hırslı siyasetçilerden de bahsetmiyoruz burada. Gerçeğin yerini tümüyle yalanın aldığı, hilenin bir davranış biçimi olduğu, maskelerin yüzün yerine geçtiği; acımasız, kıyıcı, kan dökücü bir zorbalığın hukuka dönüştüğü bir sistemdir söz konusu olan. Evet, Batı’yı da ele geçiren, yöneten, dünyaya hakim olmaya çalışan bir ruhtur bahse konu olan.  

FETÖ yapılanması, bu aklın vücut bulmuş en ileri organizasyonu olarak Türkiye’de kendini göstermişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar