Erdoğan'ı çok yanlış anlamışsınız

Ne söyleyelim; siz Erdoğan’ı çok yanlış anlamışsınız. Erdoğan reform derken Batı ve içerideki işbirlikçilerini güçlendirecek adımlardan bahsetmiyor. Batı’ya verilecek herhangi bir taviz de söz konusu değil. Yeni Amerikan Başkanı’na da göz kırpmıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar Türk siyasetinde “reform” vaatleri hep bir zayıflık göstergesiydi. İktidarda kalmak için geri adım atma, bir şeylerden ödün verme anlamına geliyordu.

Bizdeki reformculuk geleneği de devleti ve milleti güçlendirmekten ziyade genelde zayıflamasına yol açan bir işlev görmüştür.

Bu topraklarda “reform” dendiğinde söz konusu olan aslında Batı’ya verilecek tavizlerdir. Ülke adına vazgeçileceklerin adına “reform” deniyor, kısaca.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu “reform” geleneğini ilk kez tersine çeviren liderdir. Son 18 yıllık iktidarı döneminde Erdoğan’ın yaptığı reformlar Batı karşısında Türkiye’nin güçlenmesine yaramıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar