Erdoğan masada da kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmeye geçmeden önce “Bir araya gelişimiz büyük önem arz ediyor. Alacağımız isabetli karar bölgeyi rahatlatacak” dedi.

Putin de görüşme öncesi şehit düşen askerlerimiz için taziyede bulundu ve “Türk askerlerinin orada olduğunu bilmiyorduk” dedi.

Bu sözler iki liderin de toplantıya uzlaşma niyetiyle girdiğini açıkça ortaya koyuyordu. Ancak Rusya’yla sağlanacak bir anlaşmanın gerek içeride ve gerekse dışarıda bazı çevreleri korkuttuğu da sır değildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretini yakışıksız ifadelerle eleştirmesi de sözünü ettiğimiz korkunun bir yansıması. Kılıçdaroğlu’nun tahrik edici sözleri, Moskova ile olası bir anlaşmaya varılmasından korkulduğunu açıkça gösteriyordu.

Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri en az Batı’yla ilişkiler kadar “kötü” veya tam tersi b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum