Erdoğan hem sahada hem masada kazandı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Ankara ziyareti dünkü gündemin en önemli başlığıydı.  Dünya başkentlerinin gözü Ankara’daki Erdoğan ile ABD’li heyet arasındaki...

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Ankara ziyareti dünkü gündemin en önemli başlığıydı.  Dünya başkentlerinin gözü Ankara’daki Erdoğan ile ABD’li heyet arasındaki görüşmeye çevrilmişti. Baş başa ve heyetler arasındaki görüşmelerden sonra Mike Pence kameraların karşısına geçerek “ABD ile Türkiye’nin Suriye’de ateşkes için anlaştığını” duyurdu.  

Mike Pence, Türkiye’nin Suriye’de 120 saat süreyle operasyonlarını durduracağını, terör örgütü YPG’nin bu sürede Türkiye’nin belirlemiş olduğu güvenli bölgenin dışına çıkacağını açıkladı. Pence, ayrıca ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamayacağını, hayata geçirilen kimi yaptırımları ise geri çekeceğini söyledi. 

ABD Başkanı Donald Trump da, aynı saatlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  anlaşmadan duyduğu memnuniyeti açıklayarak Türkiye’ye teşekkür etti.   

ABD’yle varılan anlaşmayla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu önemli ayrıntıları verdi: “İstediklerimizi aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar