Erdoğan-Biden zirvesi

Türk-Amerikan ilişkileri zorlu bir dönemeçten geçiyor. Dikkatler Brüksel'deki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşecek zirveye odaklanmış durumda.İlişkilerde...

Türk-Amerikan ilişkileri zorlu bir dönemeçten geçiyor. Dikkatler Brüksel'deki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşecek zirveye odaklanmış durumda.

İlişkilerde yeni bir başlangıç beklentisi var. Ankara birçok uzlaşmaz görünen başlığa rağmen yeni bir 'beyaz sayfa' açmaktan yana.

Washington'ın niyeti ise bu kadar halis değil; Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini yaptığı AK Parti iktidarına sıcak bakmıyor. Bu niyetini seçim çalışmaları sırasında zaten açıkça dile getirmişti.

Ne var ki, devletler arasındaki ilişkiler niyetlere göre değil, mevcut realiteye göre belirlenir. Buna kalırsa Erdoğan'ın da Biden ile çalışmaya hevesli olduğu hiç söylenemez.

Dünya her geçen gün nasıl değişiyorsa Türkiye de değişiyor. ABD'nin, değişen güçlenen Türkiye ile eski kalıplara göre değil, yeni koşullara göre ilişki kurması kaçınılmaz.

Tarih, iki ülke arasında yeni bir ilişki modelini dayatıyor. Washi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar