Erbakan hayatta olsaydı Temel Bey'e ne cevap verirdi?

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (28.03.2022)''Erbakan hayatta olsaydı Temel Bey'e ne cevap verirdi?'' başlıklı yazısı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Erbakan hayatta olsaydı kesinlikle CHP ile birlikte olurdu" sözleri nedense medyada ilgi görmedi. Oysa rahmetli Erbakan'ın siyasi mirası bundan daha trajik bir savruluşu yaşayamazdı.

Rahmetli Erbakan, ABD-İsrail planlarına karşı Türkiye'de farkındalık oluşturan ilk siyasi liderdir. Türkiye Büyük Millet Meclis'inde 1992 yılında yaptığı konuşmayı hatırlayan var mı, bilemiyorum. Erbakan'ın o gün Meclis'te -ABD ve İsrail'in Ortadoğu-Türkiye planlarına ilişkin- yaptığı uyarılar, 30 yıl sonra iktidardaki AK Parti tarafından devlet politikasına dönüştürüldü.

Ne var ki Erbakan'ın siyasi mirasını temsil ettiğini savunan parti, Temel Karamollaoğlu tarafından ABD ve İsrail'in taşeronluğunu üstlenen "6'lı masa"ya oturtuldu. CHP, İYİ Parti ve HDP, açık bir şekilde ABD-İsrail planlarının taşeronluğunu yapan partiler konumundayken, yanlarına biraz da inandırıcılık sosu olsun diye Saadet Partisi eklendi.

Peki, Türkiye'yi ABD-İsrail planlarına karşı daldığı derin uykudan uyandıran Erbakan'ın partisi nasıl olur bu taşeron gruba katılabilir?

Erbakan'ın 30 yıl önce yaptığı uyarılar zaman içinde tek tek hayata geçirilerek doğrulandı. Birinci Körfez Savaşı'yla ABD-İsrail, Ortadoğu planına start verdi. Irak'ı istikrarsızlaştırıp Barzani devletinin önü açıldı; PKK'nın palazlanması için elverişli bir ortam oluşturuldu. Çevik Güç şemsiyesi altına aldığı bölgeyi uzun bir kuluçka dönemine yatırdı. İkinci Körfez Savaşı'yla Irak'ı paramparça ederek, bu ülkedeki istikrarsızlığı bütün bir Ortadoğu'ya yaydı. 2011'de Suriye'ye müdahale ederek PKK devletini oluşturmaya koyuldu. Bölgeyi kan deryasına dönüştüren ABD ve İsrail'e, Türkiye'de en büyük desteği Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP verdi. 2010 yılında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın FETÖ aracılığıyla gerçekleştirdiği "kaset darbesi" operasyonuyla CHP'nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, ABD planlarına uygun bir şekilde politika izlemeye başladı. Suriye'ye müdahaleden bir yıl önce CHP'de genel başkanlık koltuğuna oturtulan Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak FETÖ ve HDP'yle ittifak kurarak bir yandan Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştı, diğer yandan da PKK/HDP ile ittifak kurarak Suriye'deki terör devletine gör kırptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar