En büyük kavga 'gençlik' üzerine

Günlük siyasal çekişmeleri bir tarafa bırakacak olursak; bugün aslında en büyük  kavga gençleri kimin etkileyeceği üzerine yapılıyor. Mevcut seçmen sayısına 2023’te 5 milyon daha yeni seçmen eklenecek. Tüm seçmenler içinde yüzde 25 gibi bir orana karşılık gelen gençlik, aslında belirleyici bir öneme sahip.  

Ser verip sır verilmese de 2023 seçim hesapları aslında gençlik üzerine yapılıyor. Gençlik, daha şimdiden kuşatma altına alınmış durumda. Abdülhamid’in devrilme hikayesini hatırlayalım; Batıcı fikirlerle kuşattıkları, etki altına aldıkları gençleri, kendi devletini, yani Osmanlı’yı yıkmak için harekete geçirmişlerdi. 

Bugün de gençlik, yine yüz yıl önce olduğu gibi Batılı yaşam tarzı ve değerlerin etkisi altında kuşatma altına alınmış durumda. Gençleri abartılı bir şekilde, yere göğe sığdıramayan, öven kesimlerin amacı aslında bu kitleyi yine devlete karşı kullanmak. “Şöyle zeki”, “böyle zeki” dedikleri gençlerden beklentileri ise çok farklı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar