“Dış güçler” hayalet mi, gerçek mi?

Bu çağda küresel güçleri; dışarıdan yapılan ekonomik, sosyal, kültürel ve sosyal müdahaleleri yok saymanın akılla mantıkla izah edilir bir yanı var mı?Muhalif olmak kimseye akıldan azade olma...

Bu çağda küresel güçleri; dışarıdan yapılan ekonomik, sosyal, kültürel ve sosyal müdahaleleri yok saymanın akılla mantıkla izah edilir bir yanı var mı?

Muhalif olmak kimseye akıldan azade olma ‘şansı’ vermiyor. Evet “şans” diyorum buna, zira muhalefetin de gerçekleri kolayca saptırma özgürlüğü yok. Siyaset, bu imkanı hikaye anlatıcılarına bırakmıştır.

AK Parti’den ayrılarak kendisine yeni bir parti kuran Ahmet Davutoğlu’nun, iktidarı suçlarken dile getirdiği “Bir dış mihraklar hayaleti yaratıldı. Bütün sorunlar oraya havale ediliyor. Gösterin bakalım, kimmiş bu dış mihraklar” sözleri çok geçmeden gerçeğin duvarlarına tosladı.

Genelde böyle olur zaten; yer çekiminden kurtulmuş bir halde, gerçeğin sınırlarının üzerine çıktığınız anda ağzınıza geleni söylemeye başlarsınız. Keyifli bir havalanma, uçma halidir bu. Ama çok sürmez yer çekiminin gücüyle yere çakılmanız.

ABD Başkanı Trump̵

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar