Devlet gibi davranmayı bile çok görüyorlar

Siyasete yön veren değer ve ölçülerin son yıllarda geçirdiği büyük değişimi -ya da aşınmayı- anlamak için Batılı 10 elçinin çıkardığı krize bakmak yeterli. CHP Genel...

Siyasete yön veren değer ve ölçülerin son yıllarda geçirdiği büyük değişimi -ya da aşınmayı- anlamak için Batılı 10 elçinin çıkardığı krize bakmak yeterli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk yargısına müdahale eden 10 elçiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini 'ülkeyi uçuruma sürüklemek' olarak yorumluyor.

Türkiye'nin iç işlerine müdahale eden elçilere görev ve yetki sınırlarını hatırlatıp diplomatik temayülleri işletmenin yanlış bir tarafı yok oysa. İktidarda hangi parti olsa aynı tepkiyi göstermek zorunda. Yoksa devlet olma niteliğinizi kaybedersiniz. CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği muhalefet bloku, tuhaf bir şekilde devlet gibi davranmayı bile fazla buluyor bu ülkeye.

Açık ki, devlet gibi davranmayı bıraktığınızda devlet olmayı da bırakırsınız. Yabancı devletlerin iç işlerinize müdahalesine itiraz edemediğinizde bağımsızlığınızı kaybeder, başkalarının ülkenizi yönetmesine yol açarsınız.

Muhalefet bunu mu istiyor? 'Tabii ki, bun

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar