CHP'nin Demirtaş aşkı nereden geliyor?

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (19.01.2022) ''CHP'nin Demirtaş aşkı nereden geliyor?'' başlıklı yazısı.

CHP'lilerin Demirtaş'ı bu kadar savunmalarının sebebi ne? Aslında bu durum yakın zamana kadar biraz anlaşılabilirdi; "efendim, cumhurbaşkanı adayı olacak, Erdoğan'dan oy çalacak" falan filan...

Şimdi o da yok ama Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Pensilvanya'nın gözde CHP'lileri ısrarla Demirtaş'a arka çıkmaya devam ediyor. Demirtaş eş başkan değil, cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali de yok. Bu ısrar neden?

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun Demirtaş aşkı ise hiç bitmiyor; önceki gün FETÖ'cü Akın İpek'in parasıyla kurulduğu iddia edilen Tele1'de katıldığı programda Erdoğdu "Demirtaş silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi" dedi.

Böyle mi gerçekten?

Yoksa çözüm sürecinin bitirilip kanlı bir dönemin açılmasına mı aracılık etti kendisi?

Öcalan'ın İmralı'ya gömülüp Demirtaş'ın önünün açılması mı sağlandı?

Neyse!

Tekrar CHP'ye dönelim.

CHP'lilerin Demirtaş aşkında bir samimiyet de var.

Demirtaş'ın arkasından bu kadar gözyaşı dökülmesi boş değil, gerçekten.

CHP'nin bu kadar Demirtaş'a sahip çıkması ne taktik ne numara; sahiden Demirtaş'a sahip çıkıyorlar, kendi adamlarıymış gibi!

Cezaevi ziyaret defterine bir bakın; HDP'lilerden daha çok CHP'liler Demirtaş'ın ziyaretine gitmiş. Bunun sırrı ne ola ki?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünü açanlar ile Demirtaş'ın önünü açanlar aynı.

Kemal Bey'in CHP'nin başına gelmesinde önemli bir dönüm noktası olan Baykal'a kaset operasyonunu Pensilvanya gerçekleştirdi. Dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın talebi üzerine üstelik.

Demirtaş'ın HDP'de önünün açılmasında bir dönüm noktası olan KCK operasyonları da Pensilvanya imzalı bir operasyondu. Kemal Bey'le Demirtaş benzer operasyonlarla öne çıkan isimler.

Demirtaş'a arka çıkan CHP'li vekillerin Pensilvanya müdavimi olmaları da tesadüf olmasa gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar