CHP'de Atatürkçülüğün sonu

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı partide isyan gittikçe büyüyor. Muharrem İnce’nin ayrı parti kurma hazırlıkları sürerken, üç milletvekili de istifa etti.CHP’de yaşanan siyasi ...

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı partide isyan gittikçe büyüyor. Muharrem İnce’nin ayrı parti kurma hazırlıkları sürerken, üç milletvekili de istifa etti.

CHP’de yaşanan siyasi kargaşanın nedenlerini anlamak gelecek dönem için son derece önemli.

CHP’de ayrılık ve kavganın asıl sebebi Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisini “kuruluş ilkeleri”nden uzaklaştırması. CHP’nin önde gelen isimleri, Kılıçdaroğlu’nu “partinin eksenini kaydırmakla” suçluyor.

Evet, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP, Atatürk’ün ilkelerini belirlediği siyasi ilke ve değerlerden uzaklaştı. Dışarıdan bakıldığında CHP’nin “Atatürk cumhuriyeti”yle uzaktan yakından bir alakasının kalmadığı görülür. Ne cumhuriyetçilik ne devletçilik ne halkçılık ne milliyetçilik ne inkılapçılık ne de laiklik ilkesi bugün duruyor yerinde. Bu ilkelerden uzaklaşalı çok oldu.

“Kurucu parti” sıfatıy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar