Boğaziçi, profesyonellerin elinde oyuncağa dönüştü

Boğaziçi'ndeki olayların öğrencilerin denetiminden çıkıp profesyonellerin yönetimine geçtiği zaten açıkça görülmektedir.

Toplumsal ve siyasal olaylarda amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse, genelde iş hep yokuşa sürülür. Manalı manasız gerekçeler üretilir, olur olmaz talepler gündeme gelir.

Boğaziçi'nde de olaylar bu biçimde yürüyor. Mesele rektörü beğenmeme olsa protesto edilir, tepkiler gösterilir ve sonra da hayat kaldığı yerden devam eder.

Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversite var. Yönetim biçimi kanunlarla belirlenmiştir. Beğenmeyebiliriz, farklı önerilerimiz olabilir; bu elbette mümkün. Ancak, bütün üniversitelerden farklı olarak kanunlara uygun şekilde yapılan rektör atamasını kabul etmemek, bunun için protesto gösterilerini aşan şekilde işgale ve zorbalığa kalkışmak, buradan da....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar