Başika saldırısı ve Irak'taki terör konsorsiyumu

Irak'ın kuzeyindeki Başika üs bölgesine yönelik roketli saldırıda bir askerimiz şehit düştü. Bu saldırıyla dikkatler yeniden bu bölgeye odaklandı.Türkiye, Musul'un 20 kilometre yakınlarındaki Başika'ya...

Irak'ın kuzeyindeki Başika üs bölgesine yönelik roketli saldırıda bir askerimiz şehit düştü. Bu saldırıyla dikkatler yeniden bu bölgeye odaklandı.

Türkiye, Musul'un 20 kilometre yakınlarındaki Başika'ya 2015 yılında Bağdat'ın talebi üzerine ve iki ülke arasındaki askeri anlaşmaya dayanarak konumlandı.

DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesinde ve Musul'un kurtarılmasında Başika'daki askeri üssün katkıları azımsanmayacak düzeydedir.

Türk askerinin buradaki varlığı Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması anlamında da önemli bir işlev görmüştür.

Ne var ki bu durum, Türkiye'ye karşı duyulan rahatsızlığı engelleyememiştir.

Irak'ı kendi otorite ve güç sahası olarak gören bölgesel ve küresel güçler, Türkiye'nin buradaki varlığından ilk günden beri rahatsızlık duymuşlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar