Barzani-PKK savaşı

Türkiye terör belasını kendi sınırlarının dışına kadar itti; terör örgütü PKK, şimdi Kuzey Irak’ta Barzani’nin karakollarını hedef alıyor. Önceki gün bir Peşmerge kontrol...

Türkiye terör belasını kendi sınırlarının dışına kadar itti; terör örgütü PKK, şimdi Kuzey Irak’ta Barzani’nin karakollarını hedef alıyor. Önceki gün bir Peşmerge kontrol noktası YPG tarafından ağır silahlarla vuruldu. Ayrıca Barzani’ye yakın Suriye’deki ENKS grubuna ait tüm bürolar da YPG tarafından silahla basılıp ateşe verildi.

Hatırlayacak olursak Barzani, bu ENKS grubunu (Suriye Kürt Ulusal Konseyi) Ankara ile masadayken kaldırtıp terör örgütü YPG’nin güdümüne sokmaya göndermişti!

Ankara’yı karşısına alarak terör örgütüyle anlaşabileceğini sanmak akılsızlıktan mı kaynaklanır yoksa çaresizlikten mi ileri gelir bilinmez. Belki iradesizlik, belki Amerika gibi güçler karşısında yaşanan çaresizlik.

Ne var ki ABD-İsrail istedi diye Türkiye ile birlikte hareket eden ENKS’i buradan alıp YPG ve Kandil’in güdümüne sokmanın doğru olmadığı birkaç haftada işte açığa çıktı. Bundan ders alacaklar mı?

PKK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar