Barış Pınarı ve bir dönemin sonu

Barış Pınarı Harekatı, güney sınırımızda kurulmak istenen “garnizon devlet” projesine öldürücü darbe indirip yerle bir ederken, terör örgütü PKK/YPG için de parçalanma, bölünme, bitiş sürecini başlatmıştır.

En ağır fatura tabii ki çözüm sürecini bozup bütün yumurtaları ABD derin devleti ve İsrail’in sunduğu “Roşova sepeti”ne dolduran Kandil’e çıkacak. 

Sınırımızda kurulmak istenen “PKK devleti” projesi, 9 Ekim tarihinde başlayan Barış Pınarı Harekatı’yla tarihin çöplüğüne atılmıştır. Ayrıca Türkiye, Barış Pınarı Harekatı’yla, 40 yıldır uğraştığı terör belasına stratejik bir darbe indirmiştir. Terör örgütü YPG ve PKK, bundan sonra sadece can havliyle imha olmaktan kaçınmaya çalışacaktır.  

YPG ve PKK’nın arkasındaki uluslararası destek kuşkusuz bundan sonra da devam edecek; fakat, PKK/YPG kartı, uluslararası sistem için de artık etkili bir koz olmaktan çıkmıştır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar