Babacan'dan Akşener'e şantaj

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Kandil/HDP'ye gönderdiği sıcak mesajlar siyasetin en sıcak tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Babacan ne yapmaya çalışıyor? HDP'yle yakınlaşarak kendisine...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Kandil/HDP'ye gönderdiği sıcak mesajlar siyasetin en sıcak tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Babacan ne yapmaya çalışıyor? HDP'yle yakınlaşarak kendisine siyasi bir ikbal kurtarmaya mı çalışıyor?

Yoksa altılı masaya, özellikle de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e şantaj mı yapıyor?

Altılı masadaki partilerin AK Parti ile olduğu kadar, belki de daha çok kendi aralarında rekabet ettikleri doğrudur. Masada oturan kimi aktörlerin varlık gerekçesi öncelikle muhalefetin adayının belirlenmesinde rol alabilmektir.

Yaptıkları siyasi çıkışlar da genellikle bu adaylık çekişmesiyle ilgilidir.

Ali Babacan'ın ne bu ülke için ne de başında olduğu parti için bir gelecek derdi, endişesi taşıdığını düşünüyorum. Hatta kendi partisi bile pek umurunda değil.

Babacan, siyasette ve altılı masada Abdullah Gül'ün uzantısı ve gölgesi konumundadır. Rolü bundan fazla değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar