Atatürk Cumhuriyeti mi İkinci Cumhuriyet mi?

CHP’yi FETÖ güdümündeki bir grup siyasi hırsıza kaptırmak Atatürkçülüğün sonu olur. CHP’de kendini “Atatürk cumhuriyeti”nden yana sayanların yapacağı tek şey partilerini bu siyasi şebekeden kurtarmak olmalı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştirirken “Biz Atatürk cumhuriyetinden yanayız, ikinci cumhuriyetten yana değiliz” diyerek tepki gösterdi.

CHP’de bugün yaşanan ayrışmayı bu ideolojik kavramlarla açıklamak mümkün.

“Atatürk cumhuriyeti” kavramı daha çok CHP’nin “kurucu değerleri”ni kapsıyor. “İkinci cumhuriyet” kavramı ise FETÖ’cü liberallerin ABD’de pişirdiği, “yeni sol” adıyla CHP’de gruplaşarak parti yönetimine taşıdığı bir yol. Devletin üniter yapısını ortadan kaldırmaya ve “federal Türkiye”ye kadar giden bir içeriğe sahip.

Bu akım, CHP’de temsilini “10 Aralık hareketi” ile Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde buluyor. “İkinci cumhuriyet” akımı, Deniz Baykal’ın kaset darbesiyle indirilerek yerine Kılıçdaroğlu’nun geçirilmesiyle güç kazandı. Şu an parti yönetimine “ikinci cumhuriyetçiler” hakim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar