Anaları bu kayıtsızlık öldürecek

Diyarbakır’da anaların evlat nöbeti 1 ayı geride bıraktı. Sayıları 50’yi bulan ailelere gösterilen ilgi, verilen destek şüphesiz önemli düzeyde. Devlet ve millet bu anaları gönülden destekliyor....

Diyarbakır’da anaların evlat nöbeti 1 ayı geride bıraktı. Sayıları 50’yi bulan ailelere gösterilen ilgi, verilen destek şüphesiz önemli düzeyde. Devlet ve millet bu anaları gönülden destekliyor. Medyanın bir kesimi de analarla beraber nöbet tutuyor.  

Ancak, doğrusunu ifade etmek gerekirse, sadece iktidarın desteği anaların yarasına merhem olmuyor. Bu sorun tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin desteğiyle çözülecek bir sorun değil. Siyaset, toplum, medya ve sanat dünyasının tüm kesimlerinin birlikte ağırlığını koymaması durumunda bu acılı anaların evlatlarına kavuşması zor.  

Ana muhalefet partisi olarak CHP’nin, Meclis’te grubu bulunan İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin; bu partilere yakın medya ve sanat camiasının Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan analara sahip çıkması, destek vermesi gerekiyor. Fakat, ne yazık ki, bu çevrelerin analara destek vermemesi HDP ve dolayısıyla Kandil’in elini güçlendiriyor, pervasızca hareket etmelerini sağlıyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar