Ali Babacan'ın itirafı ve Netanyahu'nun “ikinci İsrail” mesajı

Ali Babacan, AK Parti'nin genç kurmaylarından biriydi. Ekonomi ve dışişleri bakanlığı yaptı. AB'yle yürütülen görüşmelere 'Başmüzakereci' olarak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Ali Babacan, AK Parti'nin genç kurmaylarından biriydi. Ekonomi ve dışişleri bakanlığı yaptı. AB'yle yürütülen görüşmelere 'Başmüzakereci' olarak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünü açtığı genç siyasetçilerden biriydi. Bu sayede parlak bir siyasi kariyeri oldu.

AK Parti'yle yollarını ayırıp DEVA Partisi'ni kurmasına rağmen imajı pek sarsılmadı. Ta ki, kapalı kapılar ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı CHP'yle birlikte 'ortak aday' belirleme kumpasının içinde yer aldığını itiraf edene kadar.

Evet, bugüne kadar sakin, olgun, dürüst bir siyasetçi imajı veren Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında karşı mahallenin pohpohlamalarına gelip boş bulunarak; 2018 seçimlerinde milletvekili olduğu AK Parti'nin arkasından, Erdoğan'a karşı CHP'yle birlikte 'ortak aday' belirleme çalışmalarına katıldığını, dolayısıyla Erdoğan'ın kuyusunu kazdığını kendi ağzıyla itiraf ederek öteki yüzünü de açık etmiş oldu.

Tabii, bu mesele keşke basit bir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar