AK Parti'yi ele geçiremeyince ayrı parti kurmak zorunda kaldılar

Ahmet Davutoğlu ve ekibi, AK Parti’yi ele geçiremeyince yeni parti kurmak zorunda kaldılar. 

Aslında Abdullah Gül ve ekibi gibi Davutoğlu’nun da niyeti AK Parti’de kalarak parti yönetimini kontrol etmekti. Ancak bu iki grubun da hesabı tutmadı; Erdoğan, partisini bunlara teslim etmedi. AK Parti yapısı da Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu’nu istemedi. Nitekim bu yerinde bir tercih oldu; yoksa yönetimdeki ikili yapı, partinin bölünmesine, parçalanmasına, devlet yönetiminin de zaafa uğramasına yol açacaktı.  

AK Parti, kuruluşundan beri aslında bir lider partisi oldu. Erdoğan’ın liderliği, AK Parti’nin yükselişinde ve devlet yönetiminde belirleyici oldu. Bu özelliği sebebiyle AK Parti bugüne kadar bölünmedi ve hiziplerle anılmadı. Hep lider etrafında toplanan, ortak hareket eden disiplinli bir parti görüntüsü verdi.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar