ABD’yle düşük yoğunluklu savaş

ABD’yle bir tür “düşük yoğunluklu savaş” yaşıyoruz. Daha doğrusu Pentagon, Türkiye’ye karşı ilan edilmemiş bir “düşük yoğunluklu savaş” yürütüyor. Bu...

ABD’yle bir tür “düşük yoğunluklu savaş” yaşıyoruz. Daha doğrusu Pentagon, Türkiye’ye karşı ilan edilmemiş bir “düşük yoğunluklu savaş” yürütüyor. Bu savaş içeride ve dışarıda, değişik yöntemlerle sürmektedir.  

Bu durum iki tarafı sık sık karşı karşıya getirmekte ve ilişkilerde gerilime yol açmaktadır. 

Artık herkesin gördüğü, kabul ettiği bir gerçek var; Pentagon, Türkiye’ye karşı açıktan bir “terör ordusu” kurmakta ve güney sınırlarımızda yeni bir “Garnizon devlet” oluşturmayı hedeflemektedir. Türkiye’yi içeriden istikrarsızlaştırma girişimlerinin arkasında da her seferinde Pentagon’un parmak izi çıkmıştır. 

Ankara da bu gerçeği -ya da ABD kaynaklı tehdidi- gördüğünden, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Suriye’ye asker göndererek kendisine yönelen tehditleri sınır ötesinde bertaraf etme yoluna gitti. İçeride ise Pentagon’un projelendirdiği terör örgütleriyle mücadele son hızla devam etmektedir. 

Gelinen aşamada “Fırat’ın doğusu” bu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar