ABD'nin korktuğu oldu

ABD yönetimi, Türkiye-Suriye yakınlaşmasını doğru bulmadıklarını ve Şam rejimiyle ilişkilerin düzeltilmesini desteklemediklerini açıkladı. Suriye'nin kanlı bir iç savaşa sürüklenmesinin...

ABD yönetimi, Türkiye-Suriye yakınlaşmasını doğru bulmadıklarını ve Şam rejimiyle ilişkilerin düzeltilmesini desteklemediklerini açıkladı.

Suriye'nin kanlı bir iç savaşa sürüklenmesinin aslında başaktörü ABD'dir. Bu kanlı savaşı gerekçe göstererek Suriye'yi işgal etmiştir.

ABD ve koalisyon ortakları, dünyanın gözleri önünde işgal ettikleri Suriye'yi ameliyat masasına yatırarak 'ikinci İsrail'i kurmaya koyulmuşlardır.

Suriye'nin kuzeyinde şekillenmeye başlayan PKK devletinin hamisi ABD ve koalisyon güçleridir. Şam yönetimini adeta esir alarak, buna göz yumar hale sokmuşlardır.

Türkiye'yi kendisine yönelik bir tehdit olarak algılayan Şam yönetimi de terör örgütü PKK/YPG'yi, Ankara'ya karşı elinde bir koz olarak tutma yolunu seçmiştir.

Bu durum ne Şam yönetiminin ne Ankara'nın işine yaramaktadır. ABD'den başka kimsenin işine gelmemektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar