ABD’nin yanıtını aradığı 64 bin dolarlık Türkiye sorusu

Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek, Ankara’yı rahatlatacak ama diğer yandan da ABD’nin Suriye’deki “müttefiki” olan terör örgütü YPG/PKK’nın korunacağı, zarar görmeyeceği...

Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek, Ankara’yı rahatlatacak ama diğer yandan da ABD’nin Suriye’deki “müttefiki” olan terör örgütü YPG/PKK’nın korunacağı, zarar görmeyeceği bir yol, formül mümkün mü? 

ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray’ın Suriye Özel Temsilcisi ve kimi senatörler tam da böyle bir formül, yol bulma üzerinde çalışıyor. Son günlerde ABD’li bütün yetkililerden duymaya başladık bu görüşleri. 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da, Trump ile yaptığı toplantı çıkışı koridorda yakalandığı Anadolu Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunurken benzer düşünceyi dillendirdi: “Türkiye’nin YPG/PKK’dan kaynaklanan güvenlik endişelerini anlıyorum. ABD’nin de kendine yardım edenleri (YPG) terk etmemesi gerekiyor. Umuyorum ki Suriye’deki faaliyetlerimizin Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atmadığı konusunda Türkiye’nin kendini güvende hissettiğinden emin olduğumuz bir yol buluruz.” 

AA muhabirinin “Türkiye’ye nasıl güvence

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar