Gidenler, kalanlar…

Yabancı medyanın gündeminde zengin Türklerin ülkelerini terk ettiği haberi vardı. 2018’de bazı varlıklı Türkler, servetlerini Birleşik Arap Emirlikleri, Londra ve dünyanın değişik ülkelerine...

Yabancı medyanın gündeminde zengin Türklerin ülkelerini terk ettiği haberi vardı. 2018’de bazı varlıklı Türkler, servetlerini Birleşik Arap Emirlikleri, Londra ve dünyanın değişik ülkelerine götürmeyi tercih etmiş. Kimi aileler de yatırımlarını başta Malta olmak üzere İspanya, Portekiz gibi ülkelere aktararak bu ülkelerin vatandaşlığına geçmiş.

Öncelikle şunu belirtelim; Türkiye özgür bir ülke, dünya da bu tür servet aktarımına, vatandaşlık geçişine müsaade ediyor, ortam sunuyor. Kanunlarımız müsaade ettikten sonra, yasalara aykırı bir hareket söz konusu olmadığı müddetçe yapacak bir şey yok.

Fakat bu ailelerin varlıklarını yurtdışına kaçırmalarının sebepleri de doğru analiz edilmek zorunda. Medyada dolaşan yorumlara bakıldığında, bu ailelerin, kendilerini güvende hissetmemeleri nedeniyle varlıklarını dışarı kaçırdığı yorumları yapılıyor. Gerçekten böyle mi?

Buradaki asıl soru bence şu olmalı: Varlıklarını tehlikede gördükleri için mi gidiyorlar, yoksa

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar