ABD’nin 'peşmerge' planı 

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik müdahale hazırlığının ABD’yi yeni arayışlara ittiği görülüyor. Washington’ın öncelikli hedefi Ankara’nın Fırat’ın...

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik müdahale hazırlığının ABD’yi yeni arayışlara ittiği görülüyor. Washington’ın öncelikli hedefi Ankara’nın Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunu engellemek; ikinci planda ise Ankara’nın Fırat’ın doğusunda kalıcı olmasının önüne geçmek. Bunun için de “Suriyeli peşmergeler” formülü üzerinde çalışıyorlar. 

Washington’ın terör örgütü PKK/YPG’ye kalkan yaptığı 6 gözlem noktasından askerlerini çekmesi de bu düşüncemizi doğrular nitelikte. Sahadan gelen haberler, ABD’nin bir yandan sahadaki askerlerini geri çekerken, diğer yandan da Ankara’nın Fırat’ın doğusuyla ilgili askeri operasyonunu “geçici” kılacak bir plan üzerinde çalıştığını gösteriyor. 

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen bir haber sitesinin adına “Roj Peşmergeleri” denilen, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS)’ne bağlı 8000 bin peşmergenin Fırat’ın doğusuna sevk edileceğine dair iddiası Washington’ın yeni bir hamlesi olarak okunabilir. 

Bu iddiayı doğrulayan gelişme is

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar