ABD’nin “Suriye Kürt Yönetimi” hazırlığı

Suriye’de iç savaş aslında çoktan bitti. Sahadaki “düşman” DEAŞ yenildi. Ortada DEAŞ tehlikesi diye bir tehlike de kalmadı. Suriye halkını temsil eden güçler ise ağırlıklı olarak...

Suriye’de iç savaş aslında çoktan bitti. Sahadaki “düşman” DEAŞ yenildi. Ortada DEAŞ tehlikesi diye bir tehlike de kalmadı. Suriye halkını temsil eden güçler ise ağırlıklı olarak Türkiye’nin etkisi altında ve uzlaşma için silahlarını susturmuş bekliyor. 

Ama tabii, iç savaş, ABD’nin istediği gibi bitmediği için yeni siyasi düzenin şekillenmesi de erteleniyor. Suriye’de siyasi çözümü bugün itibarıyla engelleyen asıl güç ABD’den başkası değil. Oysa yeni anayasa, seçimler ve geçiş dönemi için koşullar son derece uygun. Ancak ABD, Türkiye, Rusya ve İran’ın öncülüğünde Suriye’de yeni düzenin yapılandırılması için ortaya konulan yol haritasını istemiyor. 

Çünkü Suriye’nin kuzeyinde ABD himayesinde yürütülen “Suriye Kürt Bölgesi” çalışmaları henüz sonuçlanmadı. ABD, siyasi çözümün netleşeceği masaya gelmeden önce “Kürt bölgesi”ni her açıdan tamamlamak niyetinde. 

ABD, Suriye’nin kuzeyinde eğitilmiş, tam donan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar