Suudiler gündüz gözüyle ‘faili meçhul’ mu yaptı? 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması Soğuk Savaş dönemini andıran casusluk, cinayet ve istihbarat savaşlarını andırıyor. Kaşıkçı, Suudi eski istihbarat başkanına...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması Soğuk Savaş dönemini andıran casusluk, cinayet ve istihbarat savaşlarını andırıyor. Kaşıkçı, Suudi eski istihbarat başkanına danışmanlık yapan, Prens Selman’ın iktidara gelmesiyle birlikte ABD’de yaşamaya başlayan bir gazeteci. Washington Post gazetesinin görüş sayfalarında sık sık yazıları yayımlanıyor. Selman iktidarına muhalif olan bir isim. 

2 Ekim günü Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluk binasına girdikten sonra bir daha çıkamadı. Nişanlısı Hatice Cengiz kapıda kendisini bekliyordu. Kaşıkçı, içeride sorun yaşanacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak nişanlısına başvuracak birtakım adresler veriyor. 

Ne acı ki Kaşıkçı’nın korktuğu başına geliyor. Nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın dışarı çıkmaması üzerine AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve Türk-Arap Gazetecileri Derneği Başkanı Turan Kışlakçı’yı arayarak durumu haber veriyor. 

Şu a

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar