CHP’de mezhep savaşı mı? 

Batı’nın Türkiye’de Alevilik üzerinden bir ayrıştırma ve çatışmayı körüklediği sır değil. Mezhep savaşının Ortadoğu’yu ne hale getirdiği de ortada: Mezhep asabiyesi...

Batı’nın Türkiye’de Alevilik üzerinden bir ayrıştırma ve çatışmayı körüklediği sır değil. Mezhep savaşının Ortadoğu’yu ne hale getirdiği de ortada: Mezhep asabiyesi üzerinden Irak ve Suriye’yi kan gölüne çevirdiler. 

2013’teki Gezi kalkışmasından sonra etnik ve mezhep aidiyetlerini kullanarak Türkiye’yi de iç savaşa sürüklemek istediler. “Devlet Kürtleri katlediyor”, “Alevilerin evleri tek tek işaretleniyor” haberlerini 2013’ten sonra sık sık duymaya başladık. Kasıtlı haberlerle devletin gerek Kürtlere, gerekse Alevilere yönelik ayrımcı politikalar izlediği algısı oluşturulmaya çalışıldı. 

Bu algının oluşturulmasına yardımcı olan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının arkasında FETÖ ve PKK’nın olduğu çok geçmeden anlaşıldı. FETÖ tarafından Aleviler adına onlarca dernek kurulduğu ortaya çıktı. PKK ve HDP ise Kürtleri devlete karşı kışkırtmak için arkasında bizzat kendilerinin olduğu canlı bomba saldırıları düzenlediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar