Erdoğan’a karşı şeytan üçgeni 

İktidarın “erken seçim” kararı, muhalefetin 2019 hesaplarını erkene çekmesini de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapılan hazırlıklar, hızlı bir görüşme...

İktidarın “erken seçim” kararı, muhalefetin 2019 hesaplarını erkene çekmesini de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapılan hazırlıklar, hızlı bir görüşme trafiğinin ardından netleşmeye başladı. Muhalefet 24 Haziran seçimlerine geniş bir Erdoğan karşıtı koalisyon oluşturarak girmeyi planlıyor. 

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında adeta bir şeytan üçgeni kurulmuş durumda. HDP ise bu üçlü ittifaka şimdilik dışarıdan destek sunuyor. Ama bu partilerin nedense bütün oyun planları AK Parti ve Erdoğan üzerine kurulu. 

Bu koalisyonun tek hedefi Erdoğan’ı devirmek. Bunun için Erdoğan’a karşı güçlü aday arayışını eski AK Partili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e kadar uzattılar. Gül’ün Saadet Partisi’nin adayı olarak seçime girmesi bekleniyor. Müzakereler henüz netleşmiş değil. Gül’ün ismi birinci turda “ortak aday” olarak da öne çıkabilir. 

Tabii Abdullah Gül’ün de pazarlıkları sürüyor. Gül

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar