Afrin yenilgisi ABD’nin dengesini bozdu 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’i ele geçirmesi en fazla ABD’nin canını acıtmışa benziyor. Pentagon ve Dışişleri’nden dün Münbiç ve Afrin ile ilgili yapılan açıklamalar ciddi bir...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’i ele geçirmesi en fazla ABD’nin canını acıtmışa benziyor. Pentagon ve Dışişleri’nden dün Münbiç ve Afrin ile ilgili yapılan açıklamalar ciddi bir moral bozukluğunu yansıtıyordu.  

ABD Dışişleri Sözcüsü, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolü altına giren Afrin için “endişe duyduklarını” açıkladı. Pentagon Sözcüsü ise Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı Münbiç’te Amerikan askeri varlığının bulunduğunu hatırlatarak “Münbiç’i boşaltmayı düşünmediklerini” duyurdu.  

Nerden bakarsanız bakın, Washington’dan peş peşe gelen bu açıklamalar ciddi bir moral bozukluğunu yansıtıyor. Bu durum anlaşılmaz değil elbet; ABD’nin eğitip donattığı, umut bağladığı terör örgütü, yaklaşık iki ay süren operasyonda 3 bin 500’ün üzerinde kayıp vererek, Afrin merkezini Türk Silahlı Kuvvetleri’ne terk etmek zorunda kaldı. Üstelik, ABD’nin verdiği cephanelikleri de Türkiye’ye kaptırdılar.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar