Pentagon’un Afrin planı

Türkiye’nin başlattığı Zeytindalı Harekatı’na nasıl bir karşılık verileceği merak konusuydu. Pentagon, Ankara’yı epey bir tarttıktan ve yokladıktan sonra Fırat’ın doğusundaki PYD...

Türkiye’nin başlattığı Zeytindalı Harekatı’na nasıl bir karşılık verileceği merak konusuydu. Pentagon, Ankara’yı epey bir tarttıktan ve yokladıktan sonra Fırat’ın doğusundaki PYD güçlerini Afrin’e kaydırdı. Afrin’i boşaltıp PKK/PYD’yi  geri çekseler Ankara’nın burada durmayacağını, Fırat’ın doğusuna kadar devam edeceğini anladılar. 

Nitekim şu an sahadan gelen haberler de PKK/PYD’nin tüm terör unsurlarını Afrin’e kaydırdığını gösteriyor. Türkiye’yi Afrin’de durduramazlarsa Fırat’ın doğusunu da elde tutamayacaklarını biliyorlar. PKK’nın bir kurmay aklı yok; sahadaki terör unsurlarına Pentagon komuta ediyor. 

Pentagon, Türkiye’yi Afrin’de durdurma stratejisini oluşturduktan sonra içerideki muhalefeti de harekete geçirdi. CHP ve muhalefetin birdenbire ağız değiştirerek Afrin merkeze girilmemesi yönünde açıklamalar yapması, iktidar üzerinde ne menem bir baskı kurulacağının ipucunu da veriyor. 

Afrin merkez

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar