CHP seçimlere değil, kaosa hazırlanıyor 

CHP’de dönüşüm devam ediyor. Düne göre aslında hayli yol alındı. Ulusalcı, devletçi, seküler sosyal demokrat, dışa kapalı, Atatürkçü CHP’nin yerini mezhepçi...

CHP’de dönüşüm devam ediyor. Düne göre aslında hayli yol alındı. Ulusalcı, devletçi, seküler sosyal demokrat, dışa kapalı, Atatürkçü CHP’nin yerini mezhepçi, örgütçü, militan, dışarıya bağımlı, siyasi mühendislik ürünü bir particilik anlayışı aldı. 

Bu değişim süreci Kemal Bey’in CHP’nin başına getirilmesiyle başladı. Adına “Yeni CHP” denilen değişim anlayışı, CHP’yi klasik ilkelerinden tümüyle uzaklaştırdı. CHP’nin bugün ne devletçiliği, ne cumhuriyetçiliği, ne halkçılığı, ne milliyetçiliği, ne laikçiliği, ne de inkilapçılığı kaldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si “devletçi” olmaktan çıktığı gibi, bugün devletin yıkılması için çalışan bir partiye dönüştü. Kemal Bey’in CHP’si, Türkiye’yi bölmek için çalışan uluslararası güçler ve bu güçlere taşeronluk yapan örgütlerle birlikte hareket ediyor. Bugün kim CHP’nin “devletçi” özelliğinden bahsedebilir? Aksine devletin karşısına dikilen bir CHP gerçeğiyle karşı karşıya değil miyiz? 

Ya halkçılığı nerede CHP’ni

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar