ABD, Rakka’dan çıkardığı DEAŞ’lıları Türkiye’ye göndermiş 

“Büyük Rakka operasyonu”nun göstermelik bir medya şovu olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor. BBC’nin görüntüleriyle servis ettiği habere göre ABD ve PYD/YPG, Rakka’da DEAŞ’lıları...

“Büyük Rakka operasyonu”nun göstermelik bir medya şovu olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor. BBC’nin görüntüleriyle servis ettiği habere göre ABD ve PYD/YPG, Rakka’da DEAŞ’lıları anlaşmalı olarak silah ve mühimmatlarıyla beraber gizlice tahliye etmiş. Daha da önemlisi, Rakka’dan çıkarılan DEAŞ’lıların bir kısmı, kaçak yollardan Türkiye’ye gönderilmiş. 

Suriye’nin kuzeyinde olup bitenlere dair hikayeleri bugüne kadar hep uluslararası ajanslardan dinledik. Gerçekte Suriye’de ne olup bittiğine dair bilgilerimiz yabancı ajansların ve yerli hikayecilerin anlattığı kadardır, fazlası değil. 

Asıl dikkat edilmesi gereken iletişim mekanizması da zaten bu; Batılı haber ajansları, sahada ABD öncülüğünde operasyon yapan koalisyon devletlerinin izin verdiği bilgileri aktarır, bu medya zincirinin içerideki yerli işbirlikçileri de servis edilen haberleri kendi ülke koşullarına uygun şekilde hikaye eder. 

Suriye’nin kuzeyinde olup bitenler,  bu yerli anlatıcılar tarafında

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar