ABD’nin ‘koruma’ mesajı

ABD ile Türkiye arasındaki “stratejik ortaklık” ilişkisine son darbe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için alınması planlanan 1.2 milyon dolarlık silah satışının iptali oldu. ABD, bu...

ABD ile Türkiye arasındaki “stratejik ortaklık” ilişkisine son darbe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için alınması planlanan 1.2 milyon dolarlık silah satışının iptali oldu. ABD, bu hareketle herhalde Cumhurbaşkanı’na, “korumaları” üzerinden mühim bir mesaj vermek istiyor. 

Türk milletinin yabancısı olmadığı bir mesaj bu. 2013’teki Gezi kalkışmasından bu yana sonu gelmeyen, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın ve ailesinin canına kasta kadar uzanan tehditlerin devamı  diyelim bize buna. 

Bu durum bile iki ülke arasındaki “stratejik ortaklık” sürecinin çoktan bittiğini gösteriyor; iki ülke arasındaki ilişki bugün taktik seviyelerde sürüyor. Açık konuşalım; Cumhurbaşkanı’nın korumaları için parasıyla alınmak istenen silahlar bile Amerikan yönetimi tarafından verilmiyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde şantaj aracı olarak kullanılıyorsa “stratejik ortaklıktan” zaten bahsedilemez. 

Devlet bu gerçeğin bilincinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tutalım Başbakan Binali

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar