2023'e doğru derin suikastlar ve bombalı saldırı hazırlıkları

Derin suikastlar, faili meçhul cinayetler... 90'larda Türkiye'nin başına bela edilen bu kanlı olayların arkasında Amerika'nın uzantısı 'paralel devlet' vardı. Amaç da terör örgütü PKK'yı ...

Derin suikastlar, faili meçhul cinayetler... 90'larda Türkiye'nin başına bela edilen bu kanlı olayların arkasında Amerika'nın uzantısı 'paralel devlet' vardı. Amaç da terör örgütü PKK'yı siyasallaştırmak ve Kürtlerin desteğini kazanmasını sağlamaktı.

Bu cinayetlerle PKK bağlantılı siyasi partilerin taban bulması sağlandı. 7 Haziran öncesi ise işi toplu katliamlara vardırdılar. Seçime iki gün kala Diyarbakır'da HDP mitinginde patlatılan bomba hafızalardadır. Suruç ve Ankara Garı patlamaları da öyle.

Bu terör saldırılarıyla Türk siyaseti dizayn edilmeye çalışılmış, HDP'ye büyük bir toplumsal destek sağlanması hedeflenmiştir.

Türkiye, bu dönemleri her ne kadar geride bırakmayı başarmışsa da tümden sıfırlayacak noktaya gelememiştir. Seçim sathı mahalline girildiği her seferinde siyasi cinayetler gündeme gelmeye devam etmektedir.

İzmir'de HDP binasında gencecik bir kızın katledilmesi de seçim ayarlı bir terör saldırısıdır. 2023 seçimleri öncesi i

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar