Siyasetin geleceğini Akşener'in manevraları belirleyecek

Meral Akşener İYİ Parti kuruluşundan beri en güçlü ve etkili dönemini yaşıyor. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Aramıza katıl" daveti, Millet İttifakı'nın içini...

Meral Akşener İYİ Parti kuruluşundan beri en güçlü ve etkili dönemini yaşıyor.

Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Aramıza katıl” daveti, Millet İttifakı’nın içini karıştırmadığı gibi Akşener’i her iki blokun da yanında görmek istediği kilit aktör konumuna taşıdı.

Halkla buluşmaları ve Meclis’teki etkili grup konuşmaları da bu yükselişte ciddi bir rol oynadı.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi giderek öne çıkıyor.

Ne var ki bu hafta Akşener için son derece kritik. Kurultay sonrası parti içinde çıkan tartışmaları yatıştırması, küskünlerin gönlünü alması ve güçlü bir lider portresi çizmesi gerekecek.

Ayrıca HDP’lilere yapılan operasyon konusunda nasıl bir tavır takınacağı da önemli. Muhtemelen hem Kobani eylemlerindeki şiddet üzerinden PKK’ya yüklenecek hem de demokrasi ve hukuk bağlamında gözaltıları eleştirecektir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.179 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum