Metallica dinlemesi Melih Bulu'yu iyi rektör yapar mı?

Elbette hayır. Bu kadar protestonun ardından omuzlarında büyük bir yük var, Boğaziçi kültürüne zarar vermeden ve siyasi sekterlik yapmadan ciddi bir yönetim başarısı göstermesi beklenecek.

Tepkilerin odağındaki Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Melih Bulu dün Habertürk TV’ye çıktı ve hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Sözlerine geleceğim ama önce şunu belirtmeliyim ki bir Boğaziçili olarak üniversitedeki tepkileri anlıyorum. Boğaziçi’nin başarısının altında yıllardır ödün vermedikleri bazı akademik kriterler yatıyor.

Bütün eğitiminizi Boğaziçi’nde almış olsanız bile bilirsiniz ki eğer doktoranızı ya da en azından post-doktoranızı Batı’nın saygın üniversitelerinden birinde yapmadıysanız burada hoca olamazsınız. Bu, eğitimin kalitesini yukarıda tutmak amacıyla benimsenmiş bir gelenektir.

Ayrıca bunca saygın akademisyenin görev yaptığı bir üniversiteye dışarıdan rektör atanmasına tepki gösterilmesi de son derece normal. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.820 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.095 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.178 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar