Kılıçdaroğlu'nun 'sembolik Cumhurbaşkanı'ndan kastı 'düşük profilli' gibi bir şey mi?

Beğenin ya da beğenmeyin lider odaklı siyaset gerçeği ortada dururken “Muhalefetin kimi aday göstereceği önemli değil” demekte ısrar ederseniz başta kendi seçmeninizi kızdıracaksınız, benden söylemesi…

Önceki gün söyledim, tekrar söylüyorum; tüm seçim stratejisini parlamenter sisteme geçiş üzerine kurmak muhalefeti dezavantajlı konuma itiyor.

Üç basit nedeni var.

Bir, kendi aralarında uzlaştıkları bir model yok.

İki, diyelim uzlaştılar ve hatta seçimde de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandılar. O durumda bile sistem değişikliğini referanduma götürebilmek için Meclis’te 360 sayısını yakalama garantileri yok.

Üç, varsayalım referanduma götürebildiler ve halk da sistemin değişmesine “Evet” dedi, parlamenter sisteme geçtikleri anda en yüksek oy oranına sahip AK Parti’nin yeniden hükümet kurmasının önüne nasıl geçecekler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.820 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.096 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.178 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar