Katar yatırımları ahaliyi memnun etmez

Yanlış anlaşılmasın ırkçılık, ayrımcılık yapmak istemem, sadece kamuoyunun ruh halinden bahsediyorum. Ayrıca, hükümetin aksine Suudi Arabistan, Körfez ya da Katar ayrımı da yapmıyorlar.

Dün Katar ile imzalanan işbirliği anlaşmasına göre Türkiye'ye 300 milyon dolarlık sermaye akışı gerçekleşecekmiş ve bu arada Borsa İstanbul'un yüzde 10'u da Katar'a devredilecekmiş.

Piyasalara etkisi konusunda ahkâm kesemem ama gördüğüm bir gerçek var ki o da Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katar’a devredilmesi halkımızın pek hoşuna gitmedi.

Çünkü her ne kadar şu an Türkiye'de Batı karşıtlığı zirve yapmış olsa da bunun çok daha üzerinde bir Arap karşıtlığı var.

Sadece seküler kesim değil muhafazakârlar da hazzetmiyor Arap dünyasından.

Daha çok para bıraktıkları için esnaf mutludur belki ama vatandaş “Her tarafı Araplar bastı, ülkeyi satın alıyorlar, yakında özerklik isterler” gibi öfkeli yorumlar yapıyor.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.179 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar