İYİ Parti'nin 'Az Kaldı' kampanyası ve Akşener'in yeni imajı

Habertürk Gazetesi Yazarı Kübra Par'ın bugünkü (24.05.2022)'' İYİ Parti'nin 'Az Kaldı' kampanyası ve Akşener'in yeni imajı'' başlıklı yazısı.

Pandeminin en yoğun yaşandığı, yüz yüze siyasetin azaldığı günlerde Meral Akşener sahadaki boşluğu fark edip şehir şehir dolaşmış, esnaf ziyaretleri yapmıştı.

Henüz enflasyon bu kadar yüksek değilken ekonomik sorunlara dikkat çekerek ciddi bir ivme yakalamıştı. Pek çok anket şirketi oylarının yükseldiğini söylüyordu.

Ardından birkaç talihsiz olay yaşandı ve hızı kesildi.

Önce Lütfü Türkkan hadisesi, ardından parti içinde görevden almalar derken İYİ Parti söylem üstünlüğünü kaybetti.

‘Ömer’in Yolu’ kampanyası da beklenen ilgiyi uyandırmadığı gibi seküler tabanda oy kaybına neden oldu.

Öyle görünüyor ki şimdi toparlanıp yeni bir atılım başlatıyorlar.

Dün “Az Kaldı” sloganıyla hazırladıkları yeni kampanyanın reklam filmini ve afişlerini yayınladılar.

Bu sefer ekonomik sorunlara karşı umut vadeden, ideolojik referanslardan tamamen arındırılmış pozitif ve neşeli bir kampanya yapmışlar.

Film boyunca Meral Akşener’i deri ceket, kot pantolon ve beyaz spor ayakkabılarıyla, yeni imajı içinde görüyoruz.

Önümüzdeki seçimde oy kullanacak gençleri ve merkez seçmeni hedefleyen fakat bunu yaparken diğer kesimleri de dışlamayan başarılı bir kampanya olmuş.

Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 2. Abdülhamid’e benzeterek eleştirmesi stratejik bir hataydı. Daha önce aynı hatayı Netanyahu’ya benzeterek de yapmıştı. Bu tür kıyaslamalar AK Parti seçmenini İYİ Parti’den uzaklaştırıyor.

Muhafazakarlara dönük mesaj çabası da İYİ Parti seçmeninin çoğunluğunu oluşturan seküler Atatürkçü tabanı kızdırıyor.

Bu iki kesim arasında sıkışan İYİ Parti’nin oylarını arttırabilmesi için iki tarafın da bam tellerine basmadan, ekonomiyi merkeze alarak genele hitap eden bir söylem üzerinde yürümesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.113 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.823 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.101 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.181 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.618 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar