Hangi AK Parti yeni iktidar olacak?

Şimdi masadaki soru şu; AK Partililer partinin kuruluş felsefesiyle örtüşen bir çizgide yeniden iktidarın merkezine gelebilecek mi? Diğer bir deyişle, AK Parti kadrolarının yeniden güç kazanacağı bir eksen değişikliği yaşanacak mı?

AK Parti daha doğrusu Erdoğan siyaseti 2016’dan bu yana özgürlük-güvenlik dengesi bakımından büyük oranda güvenliği önceleyen bir çizgide ilerliyor.

Çok kültürlülük, liberal demokrasi, AB hedefleri, açılımlar devri kapandı, milli beka, dış tehdit, faiz lobisi, ‘içerideki hainler’ baskın söylem haline geldi.

Millet İttifakı ile Cumhur ittifakını birbirinden ayıran temel yaklaşım farkı da bunun üzerine oturdu.

Bir tarafta Türkiye’nin en büyük sorununun hukuk, demokrasi ve düşünce özgürlüğündeki eksiklikler, bundan etkilenerek kötüleşen ekonomi ve dış politikadaki yalnızlaşma olduğunu düşünen, çok parçalı muhalefet bloku var.

Diğer tarafta ise bölgesel güç olma yolunda ilerlediği için emperyalist dış odaklar tarafından terör, darbe girişimleri ve kur baskısıyla zayıflatılmaya çalışılan Türkiye’nin milli bağımsızlık mücadelesi verdiğini düşünen ve ‘Batı’nın içerideki işbirlikçileri’ olarak gördüğü isimler üzerinde baskı uygulamayı meşru gören iktidar…

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.179 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar