Cumhurbaşkanı Pompeo'nun randevu talebini reddetmiş

Aslında Cumhurbaşkanı liderlerle bazen İstanbul’da da görüşebiliyor. Demek ki mesele şehirden ziyade Pompeo’nun tavrıyla ilgili. Geçen ay Güney Kıbrıs’a kadar gelip Türkiye’yi pas geçmesi de görülmedik bir durum olarak yorumlanmıştı.

Malum önümüzdeki hafta ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u ziyaret için İstanbul’a gelecek ama son dakika bir değişiklik olmazsa hükümetten kimseyle görüşmeden dönecek.

Bloomberg’in bir Türk yetkiliye dayandırarak yazdığı habere göre, Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na “İstanbul’da görüşelim” demiş. Çavuşoğlu ise “Olmaz senin Ankara’ya gelmen lazım” diyerek tavır koyunca bu sefer de Pompeo reddetmiş.

Öğrendiğime göre Pompeo Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da randevu istemiş. Daha doğrusu “Erdoğan İstanbul’da olacaksa görüşebiliriz” demiş. Cumhurbaşkanlığı Pompeo’nun bu üstenci tavrını diplomatik teamüllere aykırı gördüğü için görüşme talebini geri çevirmiş.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.113 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.823 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.101 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.181 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.618 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum