Avrupa Erdoğan'ı 20 yıldır tanıyamadı

Habertürk Gazetesi Yazarı Kübra Par'ın bugünkü (04.02.2022)'' Avrupa Erdoğan'ı 20 yıldır tanıyamadı'' başlıklı yazısı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM'in kararına rağmen Osman Kavala'nın tahliye edilmemesi nedeniyle başlattığı ihlal sürecinde ikinci ve kritik oylamayı yaptı. Türkiye Kavala’yı tahliye ve beraat ettirmezse konsey üyeliğinden çıkış dahil ağır yaptırımlar gelebilir.

Bundan sonra söyleyeceklerimin bağlamından koparılmaması için şunu baştan belirteyim; Osman Kavala’nın zanlar, ispatlanamayan iddialar ve geçmiş hesaplaşmalar üzerinden yıllardır haksız yere cezaevinde olduğunu düşünüyorum. Keşke AİHM kararı uygulansa ve adil bir yargılama yapılsa...

Öte yandan reel politik açısından baktığımda Avrupa Konseyi kararının etkisi olmayacağını, aksine zaten inada binen bir meselenin daha büyük bir inatlaşmaya döneceğini düşünüyorum.

Avrupa 20 yıldır Erdoğan’ı tanıyamadı.

Dış politika doktrinini dünya liderleri ile duygusal ve eşit ilişki üzerine inşa etmiş bir siyasi figüre yaptırım tehdidi ile yaklaşırsanız hiçbir etkisi olmaz. Tersine Batı ile arasına mesafe koyan Türkiye’yi daha da uzaklaştırırsınız.

Türkiye uzunca bir süredir lider merkezli kararlar üzerinden yönetiliyor. 2016’da yaşanan başarısız darbe girişiminin yarattığı travma ile bu durum güvenlikçi politikaların özgürlükçü demokrasiye tercih edildiği bir makas değişikliği ile bütünleşti. Cumhur İttifakı bu zemin üzerinden yükseldi. Gücünü de seçimlerde halkın yarısının oyunu alarak pekiştirdi. Bugün de arkasında yaklaşık yüzde 45’lik bir desteği tutmayı sürdürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.178 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum